• Gezonde duiven
  • Snelle levering
  • Gratis advies
Deel 7-2019 - Seizoen bezig

Deel 7-2019 - Seizoen bezig


Het is nu begin juni en het seizoen met de oude en de jaarlingen is al een paar weken bezig.

Het is nu begin juni en het seizoen met de oude en de jaarlingen is al een paar weken bezig.

Sommige duiven zullen al een paar keer diep zijn geweest en de weerstand zal ook al wat zwakker zijn. Nu is het zeker zo belangrijk dat we de duiven eens een paar dagen Winners OREGANO 10% geven.
Winners OREGANO 10% ondersteunt de weerstand tegen ongunstige bacteriën en schimmels op maag-darm niveau. Het helpt duiven sneller te herstellen na een moeilijke en/of lange vlucht.

Begin juni start ook het FOND en ZWARE FOND seizoen. Voor fond- en zware fond duiven moeten er zeker voldoende eiwitten gegeven worden.
Winners ENERGY START is een unieke samenstelling met een hoog eiwitgehalte (24,8%), aminozuren en mineralen, die de vorming van melkzuur in de spieren voorkomen en het uithoudingsvermogen verbeteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat de opname door het metabolisme bij duiven van eiwitrijke granen en zaden ongeveer 24 h tot 48 h duurt. De opname van aminozuren, eiwitten en mineralen in ENERGY START door het duivenmetabolisme duurt slechts 8h-12h. Dus een degelijke tijdswinst in het herstel van uw duiven na de vlucht en extra kracht en energie voor de vlucht.

Belangrijk

Dag van thuiskomst

In het water: Winners RECUP  (40 g/l of 2 maatlepels/kg)

Op het voeder: Bevochtig gedurende 3 opeenvolgende voederbeurten, de mengeling met Winners OMEGA PLUS OIL (ongeveer 1 soeplepel/kg voeder) + Winners ENERGY START (30 g/kg voeder of 1,5 maatlepel/kg)

Vetzuren zoals omega 3-6-9 zijn onontbeerlijk als brandstofleverancier voor het vetmetabolisme bij duiven. De toevoeging van lecithine in de OMEGA PLUS OIL zorgt ervoor dat deze vetzuren moeiteloos door het duivenorganisme makkelijker worden opgenomen, beter worden getransporteerd en optimaal worden opgeslagen.

Twee (2) dagen voor de inkorving

Steek 1 capsule/duif Winners ENERGY BOOST TABS op, speciaal samengesteld om de spierkracht bij de duiven te verhogen. Energy Boost (in tabletten of poedervorm) zorgt voor een stevige ondersteuning bij zware fysieke inspanningen, vertraagt het optreden van vermoeidheidssymptomen en bevordert een sneller herstel na de wedstrijden.

Ideaal in combinatie met Winners ENERGY BOOST (poeder – 30g/kg of 1,5 maatlepel/kg) met OMEGA PLUS OIL bevochtigde granen.

Jonge duiven

Mijn jongen zijn ondertussen opgeleerd en hebben vorig weekend voor de eerste keer Noyon (158 km) gevlogen.
Mijn jongen krijgen bij thuiskomst steeds Winners E-TROLYT (1 soeplepel/l water).

Winners E-TROLYT is een combinatie van onontbeerlijke elektrolyten (mineralen) en koolhydraten die bijdragen aan een snel herstel van vochthuishouding na zware belastingen en warme weersomstandigheden. De koolhydraten, versnellen de recuperatie en zorgen voor een snellere opname van de aminozuren.

Tweewekelijks krijgen mijn jonge duiven gedurende 2 dagen Winners PROBACTO op het voeder. PROBACTO bevat een speciale combinatie van verschillende, specifieke micro-organismen in microcapsules (melkzuur en boterzuurbacteriën) met een unieke combinatie regulerende koolhydraten. IDEAAL VOOR OPTIMALE DARMFLORA.

Ik wens ik jullie mooie vluchten,
Veel succes!
 
Bert Penne.