Deel 11-2019 - Het kweekseizoen komt er aan.


Het kweekseizoen komt er aan en de kwekers worden nu volop voorbereid tot een optimale voortplanting.

Mijn duiven hebben half oktober een kuur gehad van 10 dagen tegen salmonella/paratyfus en van 5/11 tot 10/11 een kuur tegen trichomoniase, hexamitiase en coccidiose in het water.

5 dagen voor ik mijn duiven koppel zet ik de kweekduivinnen allemaal alleen in een bakje, waar ze eten en drinken krijgen. Hierdoor paren ze snel en heb ik quasi nooit problemen heb bij het koppelen.

Als nutritionele voorbereiding op het koppelen doe ik het volgende:

Op het voeder:

5 dagen voor het koppelen tot de leg van het 1ste ei,  meng ik 1 kg “eten” met
1 soeplepel Finol  + 10 gr Vit E. + Selenium poeder + 1 ½ maatlepel Energy Start.

Winners Finol is een combinatie van 4 fijne, zuivere oliën: zalmolie, lijnzaadolie, tarwekiemolie en oregano olie. Deze olie-mix is niet alleen zéér rijk aan Omega 3 vetzuren maar zorgt bovendien nog eens voor de aanvoer van Vit. E., waarvan de drift verhogende werking bij de duiven door de liefhebbers gekend is.

Vitamine E. met selenium is de optimale samenstelling met hoog aandeel Vit. E., die uw kwekers in optimale “kweekmodus” brengt.

Broedperiode: vanaf dag 1 tot dag 14, doe ik niks meer op voeder!

Vanaf het moment mijn duiven met kleine jonge komen, meng ik 1 kg voeder met
1 soeplepel Finol  + 10 gr Vit E. + Selenium poeder + 1 ½ maatlepel Energy Start.
Energy Start is een unieke samenstelling van 3 soorten, hoogwaardige eiwitten van dierlijke oorsprong, aminozuren en mineralen, die zorgt voor een optimale conditie van het kweekkoppel en de nodige spieropbouw bij de jongen. Energy Start zorgt bovendien voor een zéér eiwitrijke kropmelk.

 
Drinkwater:


Wanneer de duiven 5 dagen broeden doe ik 5 opeenvolgende dagen 1,5 ml Winners Oregano 10% per liter drinkwater. De natuurlijke, positieve werking van Oregano bij duiven is ondertussen bij vele liefhebbers gekend en hoef ik dan waarschijnlijk ook niet verder toe te lichten.
MERK OP: het is vooral de combinatie en kwaliteit van de supplementen die tot betere resultaten leidt!


Extra Tip:
Koppel steeds mijn duiven ’s avonds, laat het licht nog 1 uur branden en doe het dan uit. De reden is simpel: de duiven slapen dan een ganse nacht samen in dezelfde bak en hierdoor heb ik bijna nooit problemen met koppels die niet willen paren.